Там се посочват салдата по 493 и 421 /ако има неразплатен личен труд/, а в разходите също се посочват разходите за начисления личен труд на съдружниците
А когато родителите живеят в съжителство и бащата иска да подаде декларацията тъй като майката е по майчинство, как се процедира тогава. Бащата е припознал детето.
Според мен. щом имате договор с физическото лице трябва да издавате служебна бележка както и да му удържате данък и да го внасяте на тримесечие. Да не забравяме и декл. по чл.55:)
Здравейте, много хубаво че сте ги написали тия сметки за превода на осигуровките, но аз по грешка съм превела едни осигуровки в сметката на ТД на НАП Пловдив, вместо в Пазарджик, и сега какво следва? Може ли някой да ме посъветва?
Здравейте колеги,
Част от фирмата ни ще преминава на работа на смени. Четох доста за преминаване на сумарно работно време, но искам да попитам:
1. Освен заповед от работодателя, необходими ли са допълнителни споразумения с всеки работник?
2. Декларация 1 по различен начин ли се подава?
И имам една молба, ако някой има готови графици в екселска таблица, ако може да ми ги прати на e-mail":tanyavas@abv.bg
Предварително Ви благодаря за отговорите
Отидете до Инспекция по труда и там ще ви обяснят...Трябва да си съберете подпидите и печатите за стажа от всички работодатели, и след това ще ви я заверят в Инспекция по труда, това е редът...